Ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić sudjelovala je 19. svibnja 2021. godine na otvaranju izložbe dobitnika Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2019. koja se održala u Galeriji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Povodom godišnjeg natječaja Zaklade Sveučilišta kojom se dodjeljuju nagrade za znanstvenike, umjetnike te nagrada za životno djelo, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci ove godine organizirala je prvu izložbu koja ima za cilj predstaviti radove laureata nagrade Zaklade u kategoriji umjetnik/ica i kategoriji životno djelo.

Na izložbi su izloženi radovi asist. mag. art. Radovana Kunića, dobitnika nagrade u kategoriji mladi umjetnik, izv. prof. art. Nadije Mustapić, MFA , dobitnice nagrade u kategoriji umjetnik, te izv. prof. art. mr. Ingeborg Fülepp, dobitnice nagrade za životno djelo.

Izložbu su službeno otvorile doc. mr. art Darija Žmak Kunić, Prodekanica za umjetničko-znanstvenu djelatnost Akademije i ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić.

Izložba je otvorena radnim danima od 19. svibnja do 6. lipnja 2021.

 

Povezana vijest:  Najava natječaja za dodjelu Nagrade za transfer znanja