Monografija Zaklade Sveučilišta u Rijeci Rijeka filantropije: 15 priča za 15 godina Zaklade kroz 15 poglavlja, odnosno odabranih priča, na informativan i inspirativan način donosi priču o riječkoj sveučilišnoj filantropiji. Cilj je Monografije trajno obilježiti rad Zaklade kao potporne institucije koja je do danas poduprijela više od 1 500 korisnika, te služi kao originalan i uspješan primjer povezivanja akademske, poduzetničke i civilne zajednice u regionalnom, nacionalnom, pa čak i međunarodnom kontekstu.

“Velika nam je čast podsjetiti i osvrnuti se na rad naše zajedničke Zaklade, najstarije sveučilišne zaklade u Republici Hrvatskoj, koja aktivno djeluje ne samo unutar Sveučilišta, nego se vremenom profilirala u  prepoznatljivu filantropsku instituciju važnu za širu društvenu zajednicu”, istaknula je ravnateljica izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić.

Vođeni idejom snažnijeg povezivanja Zakladinih korisnika, promocija monografije ujedno će biti prilika predstavljanja Alumna Zaklade – zajednice dobitnika Zakladinih nagrada. Naime, do danas je Zaklada nagradila 102 znanstvenika i umjetnika, 3 studenta, 3 dobitnika nagrade u kategoriji Transfer znanja, te dodijelila 3 posebne 3 nagrade–zahvale institucijama. Inicijativa njihovog okupljanja i povezivanja, te kontinuirane popularizacije znanstvenog i umjetničkog rada, doprinijet će, ne samo ostvarivanju misije Zaklade Sveučilišta u Rijeci, nego i promociji akademske filantropije uopće.

Predstavljanje Monografije bit će održano 18. lipnja 2020. u 18:30 sati u prostoru Caffe bara Akvarij (Radmile Matejčić 5, Kampus). Program je dostupan na poveznici. Mole se svi zainteresirani da s obzirom na važeće epidemiološke preporuke, najave svoj dolazak na zaklada@uniri.hr ili broj telefona 051/406-575.

 

Povezana vijest:  Predstavljena monografija 'Rijeka filantropije: 15 priča za 15 godina Zaklade'