Case study natjecanje Realizator

 

 

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u suradnji sa Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci Step Ri i uz potporu Primorsko-goranske županije, 2016. godine pokreće prvo riječko sveučilišno case study natjecanje Realizator.

Case study natjecanja format su koji na inovativan način pridonosi suradnji akademske i gospodarske zajednice. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja za poduzeća, riječki studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Uz edukativnu i mentorsku podršku, cilj je istražiti, formirati i prezentirati inovativna rješenja na zadani izazov dok bogati popratni program potiče kreativnost i inovativnost, umrežavanje, stvaranje prvih poslovnih poznanstava i obogaćuje životopis.

Projekt je aktivnost Zakladinog fonda Studenti za društvo znanja.


REALIZATOR KROZ GODINE

U četiri edicije sudjelovalo je skoro 300 studenata s 14 sastavnica Sveučilišta u Rijeci preddiplomske i diplomske razine studija raspoređenih u 123 tima. Ukupno je kreirano 89 poslovnih rješenja od kojih su 59 nagrađena.

U projekt su se uključili i renomirani partneri, poduzeća i institucije. Godine 2016. — Alarm automatika, Klinički bolnički centar Rijeka i Villa Kapetanović (Hotel Navis). Godine 2017. — Infobip, Jadran galenski laboratorij, Javna ustanova Priroda, Metis i Zagrebačka banka. Godine 2018. — Dom zdravlja Primorsko-goranske županije, Geotech, Grad Rijeka, Jadranka hoteli, Namještaj Mima i Jadran galenski laboratorij. Godine 2019. — Arriva Hrvatska, Dogma nekretnine, Grad Kastav, Hoteli Njivice, Jadran galenski laboratorij i tvrtka MEP.


MODULI NATJECANJA

Realizator čini struktura pet programskih modula: START, SUPPORT, LEARN & MINGLE, PLAY i WIN.

Startni modul uključuje otvorenje natjecanja na kojemu predstavnici poduzeća i institucija prezentiraju poslovne slučajeve. Modul podrške sastoji se od edukacija kreiranih za što kvalitetniju formulaciju i izradu poslovnih rješenja (npr. pisanje poslovnog plana, generiranje ideja, razvijanje društveno odgovornih projekata), a provodi ih partner projekta Step Ri.

LEARN & MINGLE modul čine interaktivne radionice, tribine i druženja koja potiču umrežavanje s kreativcima, inovatorima i poduzetnicima (npr. panel Što poslodavci traže?  (2016.), tribina (Ne)uspjeh: Moja priča (2018.), speed date Realiziraj se!  i master class Journey To Work (2019.). PLAY označava ulazak u finale natjecanja, a sastoji se od roka za predaju rješenja, te radionice Pitching trening: 3 minute do uspjeha na kojoj studenti usvajaju vještine izlaganja u samo par minuta. Posljednji modul, odnosno Pitching Day Competition velika je završnica na kojoj timovi pitchaju rješenja stručnom žiriju kojeg čini predstavnik/ca Zaklade, partnera i poduzeća. Zbroj bodova usmenog izlaganja i pismenog dijela daje pobjednike Realizator case study natjecanja.


NAGRADE

Prva tri najbolja rješenja svakog poslovnog slučaja novčano se nagrađuje u iznosu od 3.000 kuna za prvo mjesto, 2.000 kuna za drugo mjesto te 1.000 kuna za treće mjesto. Službeni partner Step Ri, pobjedničkim timovima osigurava i službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.


REALIZATOR POBJEDNICI

Realizator lista pobjednika 2016. – 2019. 

VIŠE INFORMACIJA

Za više informacija dostupni su Pravilnik natjecanja i Učestalo postavljena pitanja. Realizator možete pratiti i na Facebook stranici, a u slučaju dodatnih upita, slobodno nam se obratite putem e-maila na realizator@uniri.hr.