Jeste li znali da na Arktiku postoji Rt Fiume, a u svemiru asteroid Rijeka? Da je Rijeka inspirirala scenografiju poznatnog crtanog filma Baltazar ili da baštini jedan od ukupno četiri sačuvana prsluka za spašavanje s Titanica u cijelome svijetu? Mnoštvo poznatih i onih malo manje poznatih, osoba, događaja, izuma, ali i legendi, definirale su Rijeku na karti svijeta.

O IGRI

Kombinirajući zabavu i znanje, MEMORI kroz dvadeset parova istražuje, obrađuje i svjedoči bogatom povijesnom nasljeđu Rijeke. Od tradicionalne igre razlikuje se po dvije vrste kartica – slikovne i one tekstualne s kratkim opisom motiva. U pronalaženju parova, igra tako postaje bogatija za obrazovnu dimenziju. Igraće kartice nadopunjuje knjižni blok s opisom motiva te mapa grada s njihovim lokacijama. U osmišljavanju je potaknuta suradnja akademske i kreativne zajednice, dok je lokalna uključena kroz javnu kampanju za odabir motiva. Svi elementi igre originalno su autorsko djelo. Ilustracije potpisuje riječka umjetnica Ana Glažar, autorske tekstove publicist Velid Đekić, a vizualno oblikovanje dizajner Jan Pavlović.

DRUŠTVO ZNANJA

Igra je razvijena kao inovativni model prikupljanja sredstava Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a prihod je namijenjen potpori znanstvenim, istraživačkim i studentskim projektima. Kupnjom igre doprinosite razvoju akademske filantropije i društvu znanja. Osim toga, kupnjom igre širite znanje o Rijeci i jačate njen ugled na međunarodnoj razini.

Za prvu nakladu igre veliki interes iskazala je riječka i županijska gospodarska zajednica koja je MemoRi prepoznala kao autentični poslovni poklon. Dodatno, s tvrtkom JGL d.d. izrađena je prilagođena verzija s motivom JGL Muzej farmacije koju je navedena tvrtka otkupila u nakladi od 250 komada.

Putem online obrasca na POVEZNICI možete iskazati interes za igru i primiti obavijest kada bude dostupna.

Povezana vijest:  Javni poziv za prijavu mladih novinara u sklopu projekta COOPower