Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog članova radne skupine za evaluaciju prijava, na svojoj je 83. sjednici održanoj 5. studenog 2019. donio Odluku o dodjeli Nagrade za transfer znanja.

Nagrađuje se primjer dobre prakse uspješnog transfera znanja pod nazivom Informatička potpora osobama s disleksijom za efikasnije čitanje uz pomoć slogovne metode (SyllAssist), kategorija Poslovna suradnja. Nagrada se dodjeljuje timu u sastavu: izv. prof. dr. sc. Ana Meštrović, Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Mihaela Matešić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci i prof. dr. sc. Sanda Martinčić-Ipšić, Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Uzimajući u obzir i prepoznajući potencijal svih prijava, Upravni odbor ujedno donosi odluku o dodjeli posebnog priznanja u kategoriji Razvoj tehnoloških rješenja prijavi pod nazivom Nectin Therapeutics – razvoj novih pristupa za borbu protiv tumora korištenjem imunoterapije, voditelja prof. dr. sc. Stipana Jonjića.

Odluka i obrazloženje dostupni su na poveznici.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj u suradnji s tvrtkom partner Alarm automatika d.o.o. u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj, s ciljem prepoznavanja i nagrađivanja primjera dobre prakse, odnosno uspješnih transfera znanja sa Sveučilišta u Rijeci u gospodarsku i širu zajednicu.

Natječaj je bio otvoren od 27. lipnja do 27. rujna 2019. godine na službenim mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta. Na natječaj za Nagradu za Transfer znanja u propisanom roku zaprimljeno je šest (6) prijava. Od toga je jedna (1) obustavljena na zahtjev kandidata i jedna (1) nije ispunila administrativne uvjete natječaja. U daljnju evaluaciju upućene su četiri prijave.

Upućujemo iskrene čestitke nagrađenima i zahvaljujemo svim prijaviteljima!

Povezana vijest:  Rezultati natječaja za dodjelu nagrade Riječko iskustvo za riječku izvrsnost – smjer POTICAJ