Grad na Rječini obiluje bogatom i burnom poviješću. Mnoštvo poznatih i onih malo manje poznatih, osoba, događaja, izuma, ali i legendi, mapirale su Rijeku na karti svijeta. Mi smo izdvojili tek nekoliko, a još teži posao je pred nama – odabrati one motive koji će biti zastupljeni u prvoj ediciji MemoRi igre.

MemoRi 2020 je igra koja kombinira zabavu i znanje te kroz dvadeset parova istražuje, obrađuje i svjedoči bogatom povijesnom nasljeđu Rijeke. Od tradicionalne se igre razlikuje što parove čine dvije vrste kartica, slikovne i one tekstualne s kratkim opisom motiva. U pronalaženju parova, igra tako postaje bogatija za obrazovnu dimenziju. MemoRi 2020 je projekt društvene inovacije financiran na javnom pozivu Poslovnog kluba PartneRi.

Priključite se kampanji i dajte svoj glas! Prvih deset motiva je odabrano (Rt Fiume, torpedo, Palača Šećerane, Stara vrata, prsluk za spašavanje s Titanica, voda – nepresušni izvor, kugla u katedrali sv. Vida, Rijeka – grad u devet država, transplantacija bubrega, Tvornica kakaa i čokolade), a vaša pomoć nam je potreba u odabiru preostalih deset.

U nastavku se nalazi anketa. Više o samim motivima dostupno je na POVEZNICI. Također, budite slobodni predložiti i vlastite. Hvala vam na sudjelovanju!

Zaklada Sveučilišta zadržava pravo konačnog odabira sukladno mogućnosti izvedbe pojedinog motiva.

Povezana vijest:  Raspisan natječaj za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo na mjesto Administrativni tajnik ureda Poslodavca