Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinator Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!, koji broji 38 članica, i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, uključuje se u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva te će u razdoblju do 4. listopada 2020. godine podržati brojne aktivnosti tijekom Tjedna filantropije 2020.

U pripremi je i virtualna izložba o povijesti filantropije u Hrvatskoj te kratki film o filantropiji.

Hrvatski Tjedan filantropije 2020. bit će dio velike europske kampanje koja se provodi u više od 20 zemalja Europske unije s ciljem ukazivanja na vrijednosti filantropije odnosno čovjekoljublja i solidarnosti koje su u vremenu u kojem živimo pokazale i dokazale važnost i ljepotu dobrote i brige o drugima. Glavni cilj obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva jest motivirati što veći broj građana da i oni svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i ove godine se priključuje obilježavanju Europskog dana filantropije i zakladništva te će u sklopu Tjedna filantropije putem online kampanje prezentirati MEMORI – igru memorije na riječke motive, razvijenu kao inovativni model prikupljanja sredstava i promocije akademske filantropije.

Program Tjedna filantropije dostupan je na POVEZNICI.

Povezana vijest:  Obavijest korisnicima sredstava