Zaklada Sveučilišta u Rijeci najavljuje planirani raspis natječaja za dodjelu Nagrade za transfer znanja u srpnju 2020. Cilj i svrha Nagrade su prepoznavanje i nagrađivanje primjera dobre prakse – uspješnih transfera znanja sa Sveučilišta u Rijeci u gospodarsku i širu zajednicu.

Transfer znanja obuhvaća sve naplatne djelatnosti kojima se, koristeći kompetencije, stručno znanje i opremu Sveučilišta, stvara vrijednost za gospodarske i druge subjekte, odnosno komercijalizira intelektualno vlasništvo Sveučilišta u Rijeci koristeći se pritom najboljim poslovnim praksama na dobrobit Sveučilišta i njegovih sastavnica, zaposlenika i šireg društvenog okruženja.

Nagrada se dodjeljuje na godišnjoj razini u kategorijama: poslovna suradnja (Consultancy), inovacijski projekti (Contract Research) i razvoj tehnoloških rješenja (Technology Transfer).

Dodatno, ovom se Nagradom nastoji potaknuti stvaranje primjenjivih znanja na Sveučilištu u Rijeci, povećavati vidljivost Sveučilišta u Rijeci i korištenje znanstvene i druge opreme Sveučilišta u Rijeci, približiti sveučilišne studijske programe potrebama gospodarstva i šire zajednice, unaprijediti zapošljivost studenata, povećati znanstvene i umjetničke produkcije te financijske rezultate Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica.

Natječaj se provodi u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj.

 

Povezana vijest:  Vijest o godišnjem odmoru Ureda Zaklade