Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji s tvrtkama partnerima Alarm automatika d.o.o. i Geotech d.o.o. u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj, raspisala je natječaj za Nagradu za transfer znanja 2020.

Transfer znanja jedan je od strateških ciljeva Sveučilišta u Rijeci i Zaklade Sveučilišta u Rijeci koji obuhvaća djelatnosti kojima se, koristeći kompetencije, stručno znanje i opremu Sveučilišta, stvara vrijednost za gospodarske i druge subjekte, a najboljim poslovnim praksama doprinosi dobrobiti Sveučilišta i njegovih sastavnica, zaposlenika i društvenog okruženja.

U godini 2019. nagrađen je transfer znanja pod nazivom SyllAssist u čijem je središtu proces izrade mobilne aplikacije OmoReader za čitanje za populaciju osoba s disleksijom.

Natječajem se dodjeljuje jedna nagrada u kategorijama: poslovna suradnja (Consultancy), inovacijski projekti (Contract Research) i razvoj tehnoloških rješenja (Technology Transfer). Predlagatelji kandidata mogu biti fizičke i pravne osobe. Nagrada uključuje povelju i financijski iznos u visini od 10.000,00 kuna brutto, a rok za prijavu je 15. listopada 2020. godine.

Nagrada za transfer znanja predstavlja poticaj i promociju suradnje temeljenoj na znanju i inovacijama, te doprinos razvoju ekonomije znanja.

Natječaj će predstaviti prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Damir Zec, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta, izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić, ravnateljica Zaklade Sveučilišta, Boris Popović, MBA., predsjednik Uprave tvrtke Alarm automatika d.o.o. i dr. sc. Mirko Grošić, direktor tvrtke Geotech d.o.o.

Konferencija će biti odražana u petak, 2. listopada 2020. s početkom u 11 sati u zgradi Rektorata Sveučilišta u Rijeci (Trg braće Mažuranića 10, Rijeka).

Povezana vijest:  Zaklada na History Film Festivalu