Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

 

 

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci dodjeljuje se najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem, pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci te akademskoj i široj zajednici.

Nagrada Zaklade dodijeljuje se u pet kategorija: mladi znanstvenici, znanstvenici, mladi umjetnik, umjetnik i životno djelo.

Tijekom 16 godina uručeno je ukupno 105 nagrada: 102 u znanstvenim (društvene i humanističke znanosti, prirodne i biomedicinske znanosti, tehničke i biotehničke znanosti, interdisciplinarno područje) i umjetničkim područjima, dok su posebnu jubilarnu nagradu 2018. godine primile tri institucije, osnivači Zaklade — Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija za kontinuiranu potporu radu i djelovanju Zaklade. U pojedinačnim kategorijama, nagradu je primilo ukupno tri studenta, 36 mladih znanstvenika, pet mladih umjetnika, 39 znanstvenika, 10 umjetnika, te devet dobitnika nagrada za životno djelo.

 

DOBITNICI NAGRADE ZAKLADE

Dobitnici Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci 2004. — 2019.

 

Autori nagrada Zaklade Sveučilišta za kalendarsku godinu 2017. godinu su studenti prve i druge godine izbornog kolegija Staklo na diplomskom studiju Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, izrađenih pod mentorstvom izv. prof. art. Antona Vrlića i asistentice Ljiljane Barković.