Poziv na svečanu dodjelu Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

cover_facebook_zsr49

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 79. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za kalendarsku godinu 2017.

Ove godine dodijelit će se sedam nagrada. U kategoriji mladi znanstvenici, za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je dr. sc. Jelena Đurkin Badurina s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, za biomedicinske i prirodne znanosti Anja Harej, mag. biotech. in  med. i Petra Grbčić, mag. pharm. inv. s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, te dr. sc. Nino Krvavica s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u području tehničke i biotehničke znanosti.

Nagrada u kategoriji znanstvenik za društvene i humanističke znanosti dodijelit će se doc. dr. sc. Asmiru Gračaninu s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, te doc. dr. sc. Jonatanu Lergi s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada za životno djelo bit će uručena professoru emeritusu Jurju Sepčiću s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, koja je ujedno i 100. nagrada Zaklade Sveučilišta od njezinog dodjeljivanja.

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, te akademskoj i široj zajednici.

Svečana dodjela nagrada Zaklade Sveučilišta bit će održana 20. prosinca 2018. s početkom u 13.30 sati na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.

Dodjeli će prisustvovati predstavnici osnivača Zaklade, članovi akademske i lokalne zajednice, a bit će obogaćena i glazbenim izvedbama jazz dua Alba & Leo.

Zaklada sudjeluje u projektu

Zaklada sudjeluje u projektu

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora