Zakladin projekt ‘Nevidljive sile’ u programu Vox Feminae Festivala

Vox Feminae Festival jedini je festival u Hrvatskoj koji promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski program, radionice, izložbe te nastupe i prezentacije glazbenica, umjetnica, aktivistkinja i teoretičarki.

Cilj je manifestacije pojačati vidljivost ženskog stvaralaštva i djelovanja u društvu izmještajući ga iz postojećih matrica i načina prezentiranja, ali i približiti rad rodno osviještenih pojedinaca, pojedinki i kolektiva široj publici. Ovogodišnje izdanje festivala jedanaesto je po redu, a odvija se pod motom strašne žene na zagrebačkoj Trešnjevci od 26. do 29. listopada 2017.

U sklopu programa VFF-a, u petak 27. listopada, Zaklada Sveučilišta u Rijeci prezentirat će svoju akciju Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad koja je nastala s ciljem promocije i osvještavanja o znamenitim ženama koje su svojim radom i postignućima kroz arhitekturu, kulturu, javno djelovanje i znanost dale doprinos izgradnji fizičkog i konceptualnog prostora Rijeke kao grada.

Zaklada sudjeluje u projektu

Zaklada sudjeluje u projektu

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora