Poziv na tribinu ‘Nevidljive sile: Neda Andrić’

NS_zene_neda anic_medijil

Nakon arhitekture, druga tribina u sklopu građanske akcije Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad posvećena je javnom djelovanju i bivšoj riječkoj gradonačelnici Nedi Andrić.

Neda Andrić bila je riječka gradonačelnica između 1969. i 1974. Tijekom njenog mandata Rijeka počinje vršiti velika ulaganja u promet, turizam i industriju. Među izgrađenim objektima toga razdoblja su Zračna luka Rijeka, lučki kontejnerski terminal, tvornica brodskih motora u 3. Maju, prva dionica autoceste u Jugoslaviji, prvi moderni trgovački centar Robna kuća Korzo, ali i kontroverzna Koksara. Andrić je sudjelovala i u osnivanju Ekonomskog, Pravnog i Hotelijerskog fakulteta te bila prva dekanicaFakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki.

Tribina će biti održana 24. svibnja 2017. u prostorima Antikvarijata Ex Libris (Riva Boduli 3B, Rijeka) s početkom u 19 sati. Sudjelovat će novinar i publicist Neven Šantić s izlaganjem “Neda Andrić – političarka koja je obilježila suvremenu Rijeku”a u kasnijoj raspravi pridružit će mu se Mirela Holy, političarka i voditeljica diplomskog studija na Veleučilištu VERN, Kristina Posilović, članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova PGŽ-a, te Katarina Mikulić ispred udruge Pariter. Moderaciju će voditi Elvira Marinković Škomrlj, glasnogovornica Sveučilišta u Rijeci.

Više zanimljivih informacija o utjecajnim Riječankama možete pronaći na društvenoj mreži Zaklade Sveučilišta  gdje je u tijeku kreativna kampanja Jeste li znali, a cjelokupni program tribina dostupan je ovdje. Pridružiti nam se možete ovdje. Veselimo se vašem dolasku!

oznaka

Zaklada sudjeluje u projektu

Zaklada sudjeluje u projektu

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora