Uručena sredstva prikupljena na 4. Donatorskoj aukciji slika

U Vijećnici Medicinskog fakulteta u Rijeci danas je održano svečano potpisivanje ugovora o donaciji sredstava prikupljenih na 4. Donatorskoj aukciji slika (1. prosinca 2016.)

Sada već tradicionalna aukcija u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d. iznova je potvrdila svoju uspješnost, o čemu svjedoči i rekordan broj ponuđenih slika i umjetničkih fotografija, te novi rekord prikupljenih sredstava u iznosu od u čak 106.920,00 kuna.

DSC_0131Ovom edicijom aukcije sredstva su se prikupljala u humanitarne i znanstvene svrhe, te ukupno četiri institucije – Centar za rehabilitaciju Rijeka, Dnevni centar za rehabilitaciju „Slava Raškaj“, Centar za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta i Zakladu Sveučilišta u Rijeci (fond Studenti za društvo znanja).

Potpisivanju ugovora nazočili su ravnateljica Zaklade doc. dr. sc. Iva Rinčić, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Tomislav Rukavina, doc. dr. sc. Sven Maričić u ime Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka Gordana Saršon, prof., ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Ankica Sušić, prof. i predsjednik uprave tvrtke Metis d.d. Jerry Pajić, ing.

DSC_0141

Ravnateljica Rinčić istaknula je da će se dio sredstva namijenjen Zakladi uložiti u drugu ediciju iznimno uspješnog projekta sveučilišnog case study natjecanja Realizator. „Veći i brojniji, s povećanim brojem poslovnih slučajeva riječkih tvrtki i uključenih studenata, te tematski usmjeren u nove tehnologije i održivi rast, smjer je Realizatora 2017“, naglasila je Rinčić.

Dekan Tomislav Rukavina istaknuo je da su sredstva namijenjena izgradnji kapaciteta Centra za biomodeliranje i inovacije, čiji potencijal nadilazi fakultetske, pa i sveučilišne okvire te može doprinijeti razvoju perspektivne budućnosti za mlade, posebno studente. Nadovezujući se na spomenuto, docent Maričić sredstva prvenstveno vidi kao ulog u nove tehnologije koje će motivirati studente svih godina da u svom daljnjem radu i obrazovanju budu inspirirani za razvoj novih inovativnih, te još boljih rješenja u medicini.

DSC_0197

Iz Centar za rehabilitaciju Rijeka, koji intenzivno radi na deinstitucionalizaciji svojih korisnika, odnosno njihovoj inkluziji u životnu zajednicu, ovogodišnja sredstva namijenit će reorganizaciji i razvoju postojećih kapaciteta Centra, dok su sredstva Dnevnog centra za rehabilitaciju Slava Raškaj usmjerena na stručna usavršavanja i superviziju djelatnika.

Završnom riječju i uručivanjem potvrde o donacije, direktor Metisa d.d. Jerry Pajić istaknuo je aukciju slika kao pozitivan primjer doprinosa promjeni u društvu te sigurnu realizaciju 5. Donatorske aukcije slika u prosincu ove godine.

Zaklada sudjeluje u projektu

Zaklada sudjeluje u projektu

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora