Okrugli stol u okviru projekta “Filantropija – Oslonac održive zajednice”

Pozivamo Vas na okrugli stol o lokalnoj filantropiji i zakladništvu u okviru projekta „Filantropija – Oslonac održive zajednice“ u organizaciji udruge za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke. Okrugli stol će se održati u petak, 24. ožujka 2017. godine, u… Nastavi čitati

Tribina “Rijeka – može li bolje?”

Pozivamo Vas na tribinu pod nazivom “Rijeka – može li bolje?” u organizaciji udruge građana “Riječki val” koja će se održati sutra, 21. ožujka u 18 sati, u dvorani F-230 Filozofskog fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Najnovije podatke… Nastavi čitati

Stipendija za hrvatsko doktorsko istraživanje u Kanadi

Stipendija za hrvatsko doktorsko istraživanje iskoristiva je u akademskoj godini 2017-2018 (1. rujna 2017. – 31. kolovoza 2018.) na Wirth Institutu za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta, u Edmontonu, Kanada. Stipendija iznosi CAN $ 27,600.00.

Nastavi čitati

Uručena sredstva prikupljena na 4. Donatorskoj aukciji slika

U Vijećnici Medicinskog fakulteta u Rijeci danas je održano svečano potpisivanje ugovora o donaciji sredstava prikupljenih na 4. Donatorskoj aukciji slika (1. prosinca 2016.)

Sada već tradicionalna aukcija u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d. iznova je potvrdila svoju uspješnost, o čemu svjedoči i rekordan broj ponuđenih slika i umjetničkih fotografija, te novi rekord prikupljenih sredstava u iznosu od u čak 106.920,00 kuna.

Nastavi čitati

Otvoren fond SIZIF za financiranje znanstveno-istraživačke djelatnosti studenata

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci dana 1. ožujka 2017. pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno – istraživačkoj djelatnosti.

Fond je otvoren studentima svih znanstvenih razina i područja preddiplomskog, diplomskog, integriranog sveučilišnog studija i stručnog specijalističkog diplomskog studija Sveučilišta u Rijeci. Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova.

Nastavi čitati

Zaklada Sveučilišta uručila nagrade najistaknutijim znanstvenicima i umjetnicima

Na svečanosti koja se jučer održala na Rektoratu Sveučilišta dodijeljene su 12. godišnje nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015. istaknutim znanstvenicima i umjetnicima, a među njima i nagrada za životno djelo.

Uz uvodne riječi… Nastavi čitati

Program svečane dodjele nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

U utorak 24. siječnja 2017. s početkom u 11 sati na rektoratu Sveučilišta (dvorana Aula Magna) bit će održana 12. svečana dodjela godišnjih nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Nagrade Zaklade dodjeljuju se najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima … Nastavi čitati

Međunarodna ljetna škola Sail and Learn

Zakladin partner, Visoka poslovna škola PAR najavljuje međunarodnu ljetnu školu Sail and Learn koja studentima pruža mogućnost usvajanja novih znanja i vještina iz područja liderstva i upravljanja i to u sklopu jedrenja hrvatskom obalom i istraživanja predivnih jadranskih otoka.

Program… Nastavi čitati

Odluka o dodjeli nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci 2015. i najava svečane dodjele

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 71. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za kalendarsku godinu 2015.

Nastavi čitati

Zaklada Sveučilišta sudionica završne RRI Tools konferencije u Beogradu

RRI Tools konferencija finalni je regionalni događaj projekta RRI Tools u organizaciji Centra za promociju znanosti, regionalnog koordinatora projekta. Završnoj konferenciji prethodile su tri godine intenzivnih aktivnosti 26 partnerskih institucija unutar projektnog konzorcija, izrada internet platforme, organizacija treninga i radionica u 30 zemalja Europe.

Nastavi čitati

‘Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale grad’ novi projekt Zaklade Sveučilišta

Žene su odigrale veliku ulogu u povijesti, ali i koncipiranju modernog društva kakvog poznajemo danas. Ipak, prema dostupnim podacima o prisutnosti i poznavanju uloge žene u javnom životu, ne samo da ne postoji dovoljna razina znanja o spomenutom, nego vlada i svojevrsna ignorancija.

Nastavi čitati

Proglašeni pobjednici Realizatora 2016

Zaklada Sveučilišta u Rijeci 16. prosinca nagradila je devetero izvrsnih studentskih rješenja u sklopu projekta Realizator 2016 – prvog riječkog sveučilišnog case study natjecanja! Čak 57 natjecatelja/ica, s različitih sastavnica, okupljenih u 20 timova natjecalo se u pronalaženju najboljeg rješenja… Nastavi čitati

Donatorska aukcija iznad svih očekivanja – prikupljeno više od 100 tisuća kuna!

U prostorima konobe Tarse  jučer je održana četvrta po redu Donatorska aukcija slika u organizacije Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d. Iz godine u godinu ova suradnja pokazuje se sve uspješnijom, a o tome svjedoči i… Nastavi čitati

Prikupljeno više od 40 slika za sutrašnju donatorsku aukciju

Ured Zaklade Sveučilišta u Rijeci posljednjih dana asocira na kreativnu oazu ili umjetnički atelijer. Pristigao je veliki broj slika, točnije 48 s umjetničkim fotografijama. Sve je spremno za sutrašnju tradicionalnu aukciju koja se održava četvrtu godinu u organizaciji Zaklade i tvrtke Metis d.d.

Kao i prethodnih godina, Metis d.d. je osigurao slike i kalendar-slike umjetnika Nenada Petronia, dok je Zaklada ostvarila suradnju s AK Rijeka i djelatnicima i studentima Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, posebice izv. prof. art. Antonom Vrlićem, red. prof. art. Zdravkom Milićem i red. prof. art. Goranom Štimcem.

Nastavi čitati

Natječaj za radno mjesto

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za radno mjesto “Asistent/ica za natječaje i projekte” (m/ž).

Nastavi čitati

Zaklada sudjeluje u projektu

Zaklada sudjeluje u projektu

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora