Prijavi se na prvo riječko case study natjecanje!

Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizira prvo riječko sveučilišno case study natjecanje – Realizator 2016.! Projekt koji je osmišljen i provodi se u okviru Riječke ideje, inicijative povezivanja različitih aktera s ciljem razvoja lokalne zajednice.

Case study natjecanja format su koji na inovativan način pridonose suradnji akademske i gospodarske zajednice. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja za poduzeća, riječki studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu, te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Natjecanje je namijenjeno studentima različitih razina i područja interesa, a osim što stječu vrijedno iskustvo, studenti  na ovaj način upoznaju i predstavljaju se potencijalnim poslodavcima.

Nastavi čitati

Raspisan natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015.

Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava (www.zaklada.uniri.hr/epp) i zemaljskom poštom, a rok za… Nastavi čitati

Najava natječaja za dodjelu „Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015.“

Obavještavamo Vas da će Natječaj za dodjelu nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015. biti raspisan u ponedjeljak, 3. listopada 2016. godine, a prijave će se vršiti putem Zakladinog e-sustava prijava.

Više informacija o načinu prijave i tekst… Nastavi čitati

ReScience 2016. – znanost, tehnologija i brendiranje društva

ReScience je konferencija o ulozi 3D interakcija i to prvenstveno modeliranja i 3D printanja te njihovoj trenutnoj i budućoj ulozi na točki spajanja poslovnih procesa, znanstvenih istraživanja i tehnologije. Ambiciozan cilj ReSciencea je u samoj Rijeci stvoriti i održavati kritičnu… Nastavi čitati

RRI Tools trening kao pokretač nove suradnje u riječkoj zajednici

Dana 27. rujna 2016. u prostorima znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci STEP RI, a u sklopu međunarodnog Responsible Research and Innovation Tools projekta, uspješno je održan RRI Tools trening: Alati odgovorne znanosti i istraživanja – Riječka ideja kao pokretač suradnje i razvoja znanosti i lokalne zajednice.

Trening je okupio istaknute dionike znanstvene i istraživačke zajednice, obrazovnog i gospodarskog sektora te organizacija civilnog društva iz riječke regije ponudivši potrebna znanja, alate i interdisciplinarnu suradničku platformu za  implementaciju RRI načela u vlastitu praksu.

Nastavi čitati

POZIV NA TRENING Alati odgovornog istraživanja i inovacija – Riječka ideja kao pokretač suradnje i razvoja znanosti i lokalne zajednice

Nastavno na uspješnu suradnju Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Centra za promociju znanosti iz Beograda u provedbi međunarodnog RRI Tools projekta, zadovoljstvo nam je pozvati vas na RRI Tools trening koji će se održati 27. rujna 2016. u prostorijama Step RI (Radmile Matejčić 10, Rijeka) u periodu 10:00 – 15:00 sati.

RRI Tools (Responsible Research and Innovation Tools) u sebi sažima temeljne odrednice odgovorne znanosti i istraživanja, poput načela otvorenog pristupa informacijama, dobrog upravljanja, etike i rodne ravnopravnosti, s primarnim ciljem uključivanja društva u odluke o razvoju znanosti i tehnologije i doprinosa pametnom, održivom i cjelovitom rastu.

Nastavi čitati

Odluka o pobjedničkom radu na natječaju za izradu vizualnog identiteta Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog Ocjenjivačkog suda, donio je odluku o izboru pobjedničkog rada na natječaju za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Nastavi čitati

Natječaj za radno mjesto

Temeljem Odluke Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta u Rijeci od 1. rujna 2016. godine, Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za radno mjesto Stručni suradnik za financije i razvojne projekte (m/ž).

Nastavi čitati

Rezultati natječaja za sudjelovanje i organizaciju skupova

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci na svojoj 70. sjednici održanoj 1. rujna 2016., donio je Odluku o dodjeli sredstava temeljem Natječaja za sudjelovanje na skupovima (znanstvenim/stručnim skupovima i umjetničkim programima) i Natječaja za organizaciju skupova (znanstvenih/stručnih skupova i umjetničkih programa).

Nastavi čitati

Riječka ideja u Lideru

Ravnateljica Zaklade objasnila je “Riječku ideju” u poslovnom tjedniku Lider!

Obavijest o godišnjem odmoru

Zbog godišnjeg odmora djelatnica Zaklada Sveučilišta u Rijeci s redovitim radom ponovno počinje 16. kolovoza. Za eventualne upite u tom razdoblju moguće je obratiti se na zaklada@uniri.hr.

Rok za izbor idejnog rješenja vizualnog identiteta – 15. rujna 2016.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci obavještava autore/ice i kreativne timove koji su se prijavili na Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta kako je novi rok za izbor pobjedničkog rada 15. rujna 2016.

Rok za odabir produžen je radi nemogućnosti organiziranja sjednice Upravnog odbora tijekom ljetne stanke, te administriranja središnjih Zakladinih natječaja za organizaciju i sudjelovanje na znanstvenim skupovima.

Na natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Zaklade Sveučilišta u Rijeci pristiglo je ukupno 4o radova. Nastavi čitati

Zakladin glasnik ZAKon od jeseni u novom izdanju

U Zakladi Sveučilišta u Rijeci vrijedno se pripremaju novosti koje ćemo službeno predstaviti na jesen, a jedna od njih je i novi oblik Zakladinog online glasnika – ZAKon. Ovaj glasnik do sada je izašao u čak 30. brojeva, a sadrži… Nastavi čitati

Zelena čistka – Poziv na aktivnosti čišćenja Kampusa

Ususret domaćinstvu Europskih sveučilišnih igara rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i gradonačelnik Grada Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel pozivaju Vas da se odazovete akciji čišćenja Zelena čistka koja će biti održana u subotu, 18. lipnja 2016. s početkom u 9 sati u Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Nastavi čitati

ZAKon br. 30

Zaklada sudjeluje u projektu

Zaklada sudjeluje u projektu

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora