Poziv za volontiranje u sklopu građanske akcije “Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad”

Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizatorica je građanske akcije „Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad“ koja će se održavati tijekom svibnja i lipnja ove godine. Akcija je pokrenuta s ciljem podizanja svijesti o ženskom nasljeđu u izgradnji fizičkog, ali… Nastavi čitati

Raspisani natječaji za sufinanciranje izdavačke djelatnosti i studentskih aktivnosti

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je dva natječaja dana 19. travnja 2017. godine:

Natječaj za sufinanciranje izdavačke djelatnosti i Natječaj za sufinanciranje studentskih aktivnosti.

Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava (www.zaklada.uniri.hr/epp) i… Nastavi čitati

Zaklada na susretu županijske uprave s gradonačelnicima i općinskim načelnicima PGŽ-a

Dana 06.04.2017., u Baški na otoku Krku, održan je susret županijske uprave s načelnicima i gradonačelnicima, u suradnji s uredom Primorsko goranske županije, na kojem su sudjelovale i Ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci Iva Rinčić te stručna suradnica za financije… Nastavi čitati

Boris Popović imenovan članom Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj

Član Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta u Rijeci te predsjednik Uprave Alarm automatike d.o.o., Boris Popović, izabran je za člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj (NVZVOTR), kao jedan od predstavnika gospodarstva i poduzetništva. NVZVOTR je najviše… Nastavi čitati

Predstavnica Zaklade na stručnom savjetovanju Hrvatske zajednice županija

Potaknuti dobrim radom, ali potrebom neprestanog usavršavanja znanja i vještina, Hrvatska zajednica županija je ove godine pokrenula program Savjetovanja, a koji je već prve godine pokazao veliki interes.

Savjetovanje je zamišljeno kao okupljanje predstavnika institucija i županijskih uprava te je… Nastavi čitati

Okrugli stol u okviru projekta “Filantropija – Oslonac održive zajednice”

Pozivamo Vas na okrugli stol o lokalnoj filantropiji i zakladništvu u okviru projekta „Filantropija – Oslonac održive zajednice“ u organizaciji udruge za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke. Okrugli stol će se održati u petak, 24. ožujka 2017. godine, u… Nastavi čitati

Tribina “Rijeka – može li bolje?”

Pozivamo Vas na tribinu pod nazivom “Rijeka – može li bolje?” u organizaciji udruge građana “Riječki val” koja će se održati sutra, 21. ožujka u 18 sati, u dvorani F-230 Filozofskog fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Najnovije podatke… Nastavi čitati

Stipendija za hrvatsko doktorsko istraživanje u Kanadi

Stipendija za hrvatsko doktorsko istraživanje iskoristiva je u akademskoj godini 2017-2018 (1. rujna 2017. – 31. kolovoza 2018.) na Wirth Institutu za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta, u Edmontonu, Kanada. Stipendija iznosi CAN $ 27,600.00.

Nastavi čitati

Uručena sredstva prikupljena na 4. Donatorskoj aukciji slika

U Vijećnici Medicinskog fakulteta u Rijeci danas je održano svečano potpisivanje ugovora o donaciji sredstava prikupljenih na 4. Donatorskoj aukciji slika (1. prosinca 2016.)

Sada već tradicionalna aukcija u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d. iznova je potvrdila svoju uspješnost, o čemu svjedoči i rekordan broj ponuđenih slika i umjetničkih fotografija, te novi rekord prikupljenih sredstava u iznosu od u čak 106.920,00 kuna.

Nastavi čitati

Otvoren fond SIZIF za financiranje znanstveno-istraživačke djelatnosti studenata

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci dana 1. ožujka 2017. pokrenuli su studentski znanstveni fond SIZIF čiji je cilj potaknuti i poduprijeti studente u znanstveno – istraživačkoj djelatnosti.

Fond je otvoren studentima svih znanstvenih razina i područja preddiplomskog, diplomskog, integriranog sveučilišnog studija i stručnog specijalističkog diplomskog studija Sveučilišta u Rijeci. Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, aktivno sudjelovanje na skupovima te objavljivanja znanstvenih i stručnih radova.

Nastavi čitati

Zaklada Sveučilišta uručila nagrade najistaknutijim znanstvenicima i umjetnicima

Na svečanosti koja se jučer održala na Rektoratu Sveučilišta dodijeljene su 12. godišnje nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015. istaknutim znanstvenicima i umjetnicima, a među njima i nagrada za životno djelo.

Uz uvodne riječi… Nastavi čitati

Program svečane dodjele nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

U utorak 24. siječnja 2017. s početkom u 11 sati na rektoratu Sveučilišta (dvorana Aula Magna) bit će održana 12. svečana dodjela godišnjih nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Nagrade Zaklade dodjeljuju se najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima … Nastavi čitati

Međunarodna ljetna škola Sail and Learn

Zakladin partner, Visoka poslovna škola PAR najavljuje međunarodnu ljetnu školu Sail and Learn koja studentima pruža mogućnost usvajanja novih znanja i vještina iz područja liderstva i upravljanja i to u sklopu jedrenja hrvatskom obalom i istraživanja predivnih jadranskih otoka.

Program… Nastavi čitati

Odluka o dodjeli nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci 2015. i najava svečane dodjele

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 71. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za kalendarsku godinu 2015.

Nastavi čitati

Zaklada Sveučilišta sudionica završne RRI Tools konferencije u Beogradu

RRI Tools konferencija finalni je regionalni događaj projekta RRI Tools u organizaciji Centra za promociju znanosti, regionalnog koordinatora projekta. Završnoj konferenciji prethodile su tri godine intenzivnih aktivnosti 26 partnerskih institucija unutar projektnog konzorcija, izrada internet platforme, organizacija treninga i radionica u 30 zemalja Europe.

Nastavi čitati

Zaklada sudjeluje u projektu

Zaklada sudjeluje u projektu

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora