Donatorska aukcija iznad svih očekivanja – prikupljeno više od 100 tisuća kuna!

U prostorima konobe Tarse  jučer je održana četvrta po redu Donatorska aukcija slika u organizacije Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d. Iz godine u godinu ova suradnja pokazuje se sve uspješnijom, a o tome svjedoči i… Nastavi čitati

Prikupljeno više od 40 slika za sutrašnju donatorsku aukciju

Ured Zaklade Sveučilišta u Rijeci posljednjih dana asocira na kreativnu oazu ili umjetnički atelijer. Pristigao je veliki broj slika, točnije 48 s umjetničkim fotografijama. Sve je spremno za sutrašnju tradicionalnu aukciju koja se održava četvrtu godinu u organizaciji Zaklade i tvrtke Metis d.d.

Kao i prethodnih godina, Metis d.d. je osigurao slike i kalendar-slike umjetnika Nenada Petronia, dok je Zaklada ostvarila suradnju s AK Rijeka i djelatnicima i studentima Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, posebice izv. prof. art. Antonom Vrlićem, red. prof. art. Zdravkom Milićem i red. prof. art. Goranom Štimcem.

Nastavi čitati

Natječaj za radno mjesto

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za radno mjesto “Asistent/ica za natječaje i projekte” (m/ž).

Nastavi čitati

Najava 4. Donatorske aukcije slika i poziv na donaciju umjetničkih radova

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d.d. četvrtu godinu za redom organiziraju aukciju slika s ciljem prikupljana sredstava za potrebe institucija u sustavu socijalne skrbi, te razvojne ciljeve Zaklade i Sveučilišta povezujući poslovni svijet i znanje kroz filantropiju i kulturu doniranja.

Prethodnim aukcijama prikupljeno je više od dvjesto tisuća kuna, a iznosi su distribuirani različitim institucijama, Centru za rehabilitaciju Rijeka, Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka, Domu za starije bolesne psihičke osobe Turnić i Dječjem domu Ivane Brlić Mažuranić. Prošle godine dio sredstava namijenjen je i Zakladinom fondu Studenti za društvo znanja iniciranim kao model povezivanja potreba realnog sektora i Sveučilišta (trenutno aktivni projekt Realizator 2016.).

Nastavi čitati

Poziv na završu konferenciju RRI Tools projekta

Responsible Research and Innovation (RRI) Tools projekt, u kojemu Zaklada Sveučilišta djeluje kao partnerska organizacija, postupno ulazi u završnu fazu. Uz rastuću zajednicu koju sada čini više od 800 pojedinaca, nedavno je objavljena i najnovija verzija seta alata za odgovorno istraživanje i inovacije.

Ova otvorena, online platforma nudi više od 500 priručnika, smjernica, primjera dobre prakse, izvještaja i članaka, a inicirana je kako bi pomogla znanstvenicima širom Europe da istražuju na etički prihvatljiv i društveno održiv način.

Nastavi čitati

Produžen rok prijeve za Nagradu Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Zaklada Sveučilišta u Rijeci produžila je rok prijave na natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015. do 10. studenog 2016. 

Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava (www.zaklada.uniri.hr/epp… Nastavi čitati

Predstavljeni poslovni slučajevi Realizatora

Na održanom predstavljanju u StepRi centru potencijalni sudionici case study natjecanja Realizator 2016 imali su prilike više čuti o samim slučajevima.

Naziv slučaja Kliničkog bolničkog centar Rijeka jest Usluge za otvoreno tržište (u ime KBC-a Rijeka prezentaciju održale Azra… Nastavi čitati

Prijavi se na prvo riječko case study natjecanje!

Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizira prvo riječko sveučilišno case study natjecanje – Realizator 2016.! Projekt koji je osmišljen i provodi se u okviru Riječke ideje, inicijative povezivanja različitih aktera s ciljem razvoja lokalne zajednice.

Case study natjecanja format su koji na inovativan način pridonose suradnji akademske i gospodarske zajednice. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja za poduzeća, riječki studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu, te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Natjecanje je namijenjeno studentima različitih razina i područja interesa, a osim što stječu vrijedno iskustvo, studenti  na ovaj način upoznaju i predstavljaju se potencijalnim poslodavcima.

Nastavi čitati

Raspisan natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015.

Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava (www.zaklada.uniri.hr/epp) i zemaljskom poštom, a rok za… Nastavi čitati

Najava natječaja za dodjelu „Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015.“

Obavještavamo Vas da će Natječaj za dodjelu nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015. biti raspisan u ponedjeljak, 3. listopada 2016. godine, a prijave će se vršiti putem Zakladinog e-sustava prijava.

Više informacija o načinu prijave i tekst… Nastavi čitati

ReScience 2016. – znanost, tehnologija i brendiranje društva

ReScience je konferencija o ulozi 3D interakcija i to prvenstveno modeliranja i 3D printanja te njihovoj trenutnoj i budućoj ulozi na točki spajanja poslovnih procesa, znanstvenih istraživanja i tehnologije. Ambiciozan cilj ReSciencea je u samoj Rijeci stvoriti i održavati kritičnu… Nastavi čitati

RRI Tools trening kao pokretač nove suradnje u riječkoj zajednici

Dana 27. rujna 2016. u prostorima znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci STEP RI, a u sklopu međunarodnog Responsible Research and Innovation Tools projekta, uspješno je održan RRI Tools trening: Alati odgovorne znanosti i istraživanja – Riječka ideja kao pokretač suradnje i razvoja znanosti i lokalne zajednice.

Trening je okupio istaknute dionike znanstvene i istraživačke zajednice, obrazovnog i gospodarskog sektora te organizacija civilnog društva iz riječke regije ponudivši potrebna znanja, alate i interdisciplinarnu suradničku platformu za  implementaciju RRI načela u vlastitu praksu.

Nastavi čitati

POZIV NA TRENING Alati odgovornog istraživanja i inovacija – Riječka ideja kao pokretač suradnje i razvoja znanosti i lokalne zajednice

Nastavno na uspješnu suradnju Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Centra za promociju znanosti iz Beograda u provedbi međunarodnog RRI Tools projekta, zadovoljstvo nam je pozvati vas na RRI Tools trening koji će se održati 27. rujna 2016. u prostorijama Step RI (Radmile Matejčić 10, Rijeka) u periodu 10:00 – 15:00 sati.

RRI Tools (Responsible Research and Innovation Tools) u sebi sažima temeljne odrednice odgovorne znanosti i istraživanja, poput načela otvorenog pristupa informacijama, dobrog upravljanja, etike i rodne ravnopravnosti, s primarnim ciljem uključivanja društva u odluke o razvoju znanosti i tehnologije i doprinosa pametnom, održivom i cjelovitom rastu.

Nastavi čitati

Odluka o pobjedničkom radu na natječaju za izradu vizualnog identiteta Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog Ocjenjivačkog suda, donio je odluku o izboru pobjedničkog rada na natječaju za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Nastavi čitati

Natječaj za radno mjesto

Temeljem Odluke Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta u Rijeci od 1. rujna 2016. godine, Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za radno mjesto Stručni suradnik za financije i razvojne projekte (m/ž).

Nastavi čitati

Zaklada sudjeluje u projektu

Zaklada sudjeluje u projektu

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora