Obavijest o isplati sredstava za izdavačku djelatnost i studentske aktivnosti 2017.

Obavještavamo sve dobitnike sredstava za sufinanciranje izdavačke djelatnosti i studentskih aktivnosti 2017. kako će se isplata sredstava vršiti po povratku Zakladinih djelatnica s kolektivnog godišnjeg odmora 21. kolovoza 2017., a po primitka potpisanih ugovora.

Raspisan natječaj za imenovanje ravnatelja (m/ž) Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci na 73. sjednici donio je odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja (m/ž) Zaklade Sveučilišta u Rijeci u mandatnom razdoblju od 2017. do 2021. godine.

Prijavi treba priložiti presliku ugovora o radu, presliku izbora u najviše dostignuto znanstveno-nastavno zvanje,  životopis (u EU ili EUROPASS formatu), druge dokaze o ispunjavanju uvjeta ili posjedovanju poželjnih vještina i iskustava te plan rada za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine.

Nastavi čitati

Muškarci u arhitekturi iliti ima li arhitektura spol?!

Nastavno na suradnju Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Društva arhitekata Rijeka na tribini Nevidljive sile: Ada Felice-Rošić i Nada Šilović, arhitektica i ujedno moderatorica tribine Gorana Stipeč donosi zanimljiv tekst u kojemu skreće pažnju na intrigantan kulturološki fenomen. Članak prenosimo u cijelosti, a možete ga pročitati i OVDJE.

Jeste li ikada naišli na članak naslovljen ‘Men in architecture’ ili ‘Muškarci u arhitekturi’? Probajte guglati, ja nisam našla niti jedan. Čitajući o tome kako žene posluju u arhitektonskom svijetu kojim vladaju muškarci (ili je takva predrasuda), zašto ne bih naslovila članak upravo suprotno. Nastavi čitati

Obavijest o godišnjem odmoru

Ured Zaklade Sveučilišta u Rijeci bit će zatvoren od 31. srpnja do 18. kolovoza 2017. godine radi korištenja godišnjih odmora.  S redovitim radom Zaklada ponovno počinje 21. kolovoza. Za eventualne upite u tom razdoblju moguće je… Nastavi čitati

Rezultati natječaja za sufinanciranje studentskih aktivnosti

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci na svojoj 73. sjednici održanoj 12. srpnja 2017., donio je Odluku o dodjeli sredstava temeljem Natječaja za sufinanciranje studentskih aktivnosti (projekti studenata, studentskih udruga ili inicijativa i stručno usavršavanje studenata)

Navedeni natječaj… Nastavi čitati

Rezultati natječaja za sufinanciranje izdavačke djelatnosti

 

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci na svojoj 73. sjednici održanoj 12. srpnja 2017., donio je Odluku o dodjeli sredstava temeljem Natječaja za sufinanciranje izdavačke djelatnosti. Navedeni natječaj bio je otvoreni od 19. travnja do 19. svibnja 2017. godine,… Nastavi čitati

Podsjetnik na rok za dodjelu Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2016.

Obavještavamo Vas kako je Natječaj za dodjelu „Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2016.“ raspisan dana 03. svibnja 2017. otvoren do dana 03. srpnja 2017. godine.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da prilože prijave potencijalnih kandidata za dodjelu… Nastavi čitati

Osvrt na projekt ‘Nevidljive sile’

ZAKLADA SVEUČILIŠTA U RIJECI ORGANIZIRALA ČETIRI TRIBINE U SKLOPU PROJEKTA NEVIDLJIVE SILE: ŽENE KOJE SU OBLIKOVALE NAŠ GRAD

Ne(vidljive) žene

Iako je „žena“ ključna poveznica tribina, ono što ih možda još  više povezuje jest grad, urbanitet Rijeke; Rijeka grad… Nastavi čitati

Poziv na prezentaciju Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom

Rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija poziva Vas na prezentaciju Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom koja će biti održana u utorak 13. lipnja 2017. godine s početkom… Nastavi čitati

Predstavnice Zaklade na prvom sastanku dionika D-STIR projekta

Europska komisija želi premostiti jaz između znanstvene zajednice i društva u cjelini odnosno povezati društvene dionike iz akademske zajednice, poslovnog sektora, države/vlasti, civilnog društva/građana kroz pristup odgovornog istraživanja i inovacija.

Projekt D-STIR – „Dunavski okvir za odgovorno istraživanje i inovacije… Nastavi čitati

Pozi na tribinu ‘Nevidljive sile: Vesna Švarcer i Neda Stipčić-Šolić’

Nakon arhitekture, javnog djelovanja i kulture, posljednja u nizu tribina Nevidljivih sila tematizirat će nasljeđe i doprinos fizičarki Vesne Švarcer i Nede Stipčić-Šolić, te širi kontekst žena i znanosti.

Nastavi čitati

Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Centar za ženske studije i ove godine objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je otvoren od 1. lipnja do 1. listopada 2017. i namijenjen je svim studenticama i studentima preddiplomskih,… Nastavi čitati

JAVNI POZIV mapiranja ženskog doprinosa i nasljeđa u gradu Rijeci

Zaklada Sveučilišta u Rijeci poziva sve građane i građanke na uključivanje u projekt Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad kroz predlaganje žena koje su svojim djelovanjem doprinijele Rijeci kakvu poznajemo danas, a nerijetko bez zasluženog priznanja i vidljivosti u lokalnoj zajednici.

Nastavi čitati

Održana četvrta treking utrka Akademski zec

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Riječki športski sveučilišni savez i Grad Kastav organizirali su u nedjelju 28. svibnja 2017. treking utrku Akademski zec u Kastavskoj šumi.

Nastavi čitati

Poziv na tribinu ‘Nevidljive sile: Radmila Matejčić i Vanda Ekl’

Nakon izrazito uspješnih tribina o arhitekturi i javnom djelovanju, zadovoljstvo nam je pozvati vas na onu o ženama i kulturi, a koja će tematizirati doprinos cijenjenih povjesničarki umjetnosti Radmile Matejčić i Vande Ekl.

Povjesničarka umjetnosti i arheologinja, Radmila Matejčić zaslužna je za proučavanje i vrednovanje umjetničke baštine i spomeničkog nasljeđa Rijeke, Istre, Hrvatskog primorja i Kvarnera. Na Pedagoškom fakultetu u Rijeci utemeljila je studij povijesti umjetnosti, a njezina knjiga „Kako čitati grad“ i danas je kultno štivo o kulturno-povijesnoj baštini Rijeke.

Nastavi čitati

Zaklada sudjeluje u projektu

Zaklada sudjeluje u projektu

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora